ONZE CLIËNTEN AAN HET WOORD

Familiale prive vermogens

"Van generatiesprong, waarbij ik via mijn testament mijn kleinkinderen betrek, had ik nog niet gehoord tot ik bij C&V Family Office te rade ging. Ik ben erg tevreden met de hulp bij de opmaak van mijn testament. Het is een eenvoudige oplossing die ik goed begrijp en waarbij ik me goed voel. Beide aspecten vind ik erg belangrijk. Thérèse."

"Ik was aangenaam verrast dat een “family” office inderdaad de “familiale” en persoonlijke aspecten bij successieplanning als uitgangspunt nemen. Vooral de familiale belangen en gevoelens werden vooraf grondig besproken en geanalyseerd alvorens een fiscale oplossing werd uitgedokterd. Het gaat ten slotte over familie, waar zeker niet alles louter zakelijk moet bekeken worden. Walter."

"Ik ben tweemaal gehuwd en wens ook de dochters kinderen van mijn nieuwe partner te betrekken in mijn erfenis. In afwachting van de goedkeuring van mijn aanvraag tot stiefkind-adoptie heb ik reeds een sluitend testament opgemaakt. De adviseurs van C&V Family Office waren erg duidelijk en discreet in hun aanpak en hebben me bovendien de moed gegeven om dit alles met mijn eigen kinderen te bespreken… En dat is erg goed meegevallen. Met dank. Fernand."

"Mijn vrouw Mia en ik hebben twee zonen, Rik en Bart. Rik is zwaar gehandicapt en verblijft tijdens de week in een instelling. De mensen van C&V Family Office hebben met geduld en medeleven ons verhaal beluisterd om aansluitend op een efficiënte en duidelijke manier onze financiële zaken beter gestructureerd en geoptimaliseerd. Zo hebben we een doordachte successieplanning gerealiseerd in het belang van Rik en de rest van de familie. René."

KMO Ondernemingen

"Wij hebben ons hele leven hard gewerkt & goed ons brood verdiend als ondernemers. C&V heeft ons deskundig begeleid met de herstructurering van onze vennootschappen ; nadien hebben zij ons persoonlijk vermogen eveneens gestroomlijnd. To the point, no nonsens,zeer professioneel. Een eigen stijl die we erg apprecieerden. Bedankt. Maria & Jos"

"Op advies van een zelfstandige belangenorganisatie hebben wij als ondernemers contact opgenomen met C&V Family Office ; sindsdien zetelen ze in onze KMO Adviesraad. Hoe omgaan met opvolgingsproblematiek binnen familiale ondernemingen & implementatie Corporate governance zijn een paar van die zaken die zij ons hebben bijgebracht. Duidelijk afgesproken erelonen ; geen onaangename verrassingen bij dit kantoor, integendeel."

"Onze accountant had ons C&V geïntroduceerd toen wij een overname wilden doen. Zij hebben voor ons alle bankonderhandelingen met succes gevoerd ; bovendien hebben zij een private placement opgezet en geplaatst bij investeerders ; wij overwegen C&V als onafhankelijk bestuurder te vragen."

"In de loop der jaren hadden wij een redelijk groot vastgoedpatrimonium uitgebouwd met een tiental vennootschappen; wij zagen de bomen niet meer door het bos ; gelukkig heeft C&V dit kluwen enorm kunnen vereenvoudigen. Nogmaals dank . Zowel voor onze zakelijke als familiale aangelegenheden vragen wij steeds eerst advies aan de jongens van C&V. Een heel mooie reputatie."

"Onze familie heeft al jaren een drietal private bankers ; sinds 2008 was onze beleggingsportefeuille dramatisch gezakt ; via via zijn wij bij C&V terecht gekomen ; zij hebben de touwtjes in handen genomen & hebben het een en ander kunnen settlen met onze bankiers ; sindsdien volgen zij mee onze portefeuilles op en sturen zij tijdig bij waar nodig ; vakkundig,objectief,top. Ook de bankiers voelen zich er goed bij."

"Al meer dan 80 jaren was onze familie actief als bouwaannemer ; 3 generaties en 4 takken van onze grote familie zetelden in ons bestuur ; de onderlinge verstandhouding stond op springen en een aantal onder ons waren zinnens de onderneming te verlaten ; dankzij de family business mediation van C&V komen wij terug met plezier in “ons” bedrijf werken. C&V heeft ons hierdoor heel wat geld en tijd bespaard en bovendien ….. zonder enige tussenkomst van de rechtbank. Bedankt."

"Onze firma had weer een concurrent overgenomen zonder na te denken hoe dit M&A proces aan te gaan. C&V heeft ons hierbij zeer kundig geholpen en ons in contact gebracht met andere professionals zoals advocaten,bankiers en investeerders. Bovendien bleek dat de hele exportstructuur van het bedrijf opnieuw moest worden herbekeken; C&V heeft ons hiervoor een bijzonder ervaren en gepassioneerde interim-manager in huis gehaald. Value for money."