Nieuws

Strijd om ultrarijke Belg barst los

‘Er is een fragmentering van de markt aan de gang’, bevestigt Kristof Verhoeven van C&V Family Office, een vermogensadviseur die die naast bekende en minder bekende ondernemersfamilies uit Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant ook topsporters en mensen uit de entertainmentsector begeleidt.
We werken vaak in opdracht van advocaten- en accountantskantoren.

Trends Finance Day

C&V Family Office zal hier aanwezig zijn en als spreker is Mevr. Anne Vander Heyde, fiscaal-notarieel juriste C&V Family Office geprogrammeerd om 13u30 met als titel " Successieplanning voor nieuw samengestelde gezinnen".  Meer informatie vindt u hier.

C&V Family Office steunt de werking van Palliatieve Hulpverlening Antwerpen.

Lions Club Antwerpen Linkeroever organiseerde op 19 oktober een klassiek concert met muziek van Antonio Vivaldi en Bach in de OLV Kathedraal te Antwerpen.

Uitgevoerd door Nadia Nevolovitch (viool virtuose), Peter van de Velde (organist van de kathedraal), Lies vandewege (Sopraan) en het Antwerp Festival Orchestra o.l.v. Sergey Tsoy. De opbrengsten worden door Lions Club International geschonken aan o.a. Palliatieve hulpverlening Antwerpen.

Filantropie in een degelijk portefeuillebeheer. Valt dit te rijmen ?

Op donderdag 10 oktober organiseerde C&V Family Office een seminarie omtrent de positie van Filantropie in de wereld van portefeuillebeheer. Centrale spreker was het Luxemburgse beleggingsfonds Funds for Good , dat beleggingsproducten aanbiedt op een maatschappelijk verantwoorde manier . Funds for Good werd opgestart door 3 ervaren entrepreneurs die een zelfde passie en waarde delen : filantropie.

Is successieplanning nog zinvol voor de KMO ondernemer? Wat heeft hij te verwachten in 2013-2014 ?

C&V Family Office organiseert samen met Voka Antwerpen-Waasland op 26 november het lunchseminarie "Is successieplanning nog zinvol voor de KMO ondernemer ?"  

Sinds 1 januari 2012 geldt er in het Vlaamse Gewest een nieuwe regeling voor overdrachten van familiale ondernemingen en vennootschappen. De bedoeling van deze nieuwe regeling is om bedrijfsleiders actief aan te zetten om tijdens hun leven reeds na te denken over hun opvolging.

Kapitaalversterking met fiscale voordelen

Zo de vennootschap per 31.03.2013 belaste reserves op zijn balans heeft, mogen deze belaste reserves worden uitgekeerd aan de aandeelhouders die dit (netto)uitgekeerd bedrag onmiddellijk terug inbrengen in de vennootschap via een kapitaalverhoging.

Op het uitgekeerd bedrag wordt door de vennootschap een roerende voorheffing ingehouden van 10%. Deze voorheffing is voor de aandeelhouders-natuurlijke personen bevrijdend. (geen personenbelasting meer verschuldigd)

Pagina's